Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ερώτηση στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους


Είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι χαμηλού επιπέδου. Απόδειξη ότι οι καλύτερες ελληνικές ομάδες χάνουν από μέσης κατηγορίας ξένες ομάδες. Και ξέρετε πως οι επιτυχίες των ομάδων σε ένα μεγάλο βαθμό είναι στημένες. Εντελώς ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί, είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τώρα από την ΟΥΕΦΑ με στημένους αγώνες, το πρόσφατο ηχητικό που επιβεβαιώνει αυτά που όλοι ξέραμε για το ρόλο των διαιτητών και των παραγόντων, μέχρι και το... βίντεο με την γυναίκα του Παπαδόπουλου να μιλάει για το... Γουέμπλεϊ.

Για ποιον λόγο εξακολουθείτε να παθιάζεστε με αυτό το ποδόσφαιρο; Αφού είναι τόσο χαμηλού επιπέδου, που δεν αξίζει τον κόπο! Άσε που αν πάψετε να ασχολείστε μαζί τους, θα αναγκαστούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα του αθλήματος γιατί δε θέλουν να χάσουν λεφτά και εξουσία.

Καταλαβαίνω πως το ποδόσφαιρο γεννάει πάθος και ενθουσιασμό και πως μέχρι πρόσφατα δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αγώνες άλλου τύπου. Τώρα που ο πλανήτης μετατρέπεται σε χωριό, μπορούμε να δούμε αγώνες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Μην κολλάτε στα σκουπίδια. Όσο ισχυρές συναισθηματικές ρίζες και να έχουνε τα σύμβολα και τα ονόματα των ομάδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: