Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ντρέπομαι για λογαριασμό σας

Για άλλη μια φορά ντροπιάσατε τη χώρα. Για άλλη μια φορά αποτελείτε μέρος της παρακμής που σπρώχνει την Ελλάδα στον Τρίτο Κόσμο.

Με χρεοκοπημένα ιδεολογήματα οδηγείστε αλόγως σε καταστροφικές ενέργειες, σε ενέργειες ανθρωποκτόνες.

Μάθετε πως υπάρχουν πολίτες που σέβονται και αγαπούν το δημοκρατικό σύστημα και βλέπουν με φρίκη κάθε σκέψη για ανατροπή του, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Υπάρχουν πολίτες που δεν μπορείτε να τους δουλέψετε, που βλέπουν πως αυτό που λέτε εσείς δικαιοσύνη και δημοκρατία είναι αδικία και απολυταρχισμός, που δε δέχονται ούτε την ελάχιστη υποχώρηση από τις θυσίες αιώνων που έκανε η ανθρωπότητα για να φτάσει σήμερα στο σημείο που έφτασε.

Μπορεί το σύστημα να μην είναι τέλειο. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Όμως αποτελεί επίτευγμα τεράστιας σημασίας. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι χρεοκοπημένες. Τόσο ο κομμουνισμός όσο και ο φασισμός, δοκιμάστηκαν τον προηγούμενο αιώνα και αποκαλύφθηκε με ξεκάθαρο τρόπο το πόσο απάνθρωπα συστήματα είναι.

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι σε όποιον την αντιμάχεται είναι ιερό χρέος. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων πολεμούν τη δημοκρατία με λόγια κενά περιεχομένου και προσπαθούν να την ανατρέψουν με πράξεις βίας. Ντρέπομαι όμως και για την κατάσταση πολλών, που δεν έχει μάθει να σκέφτονται κριτικά και αποδέχονται με άνεση παραλογισμούς διαφόρων χρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: