Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά, στην Ελληνική Αστυνομία


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξελιχθεί σε Υπουργείο - πρότυπο. Από τότε που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση καθημερινά ακούμε για συλλήψεις, εξαρθρώσεις οργανώσεων, προσαγωγές κακοποιών.

Θυμίζω, επειδή έχω καλή μνήμη, πως ο Καραμανλής πριν το 2004 κατηγορούσε τον Σημίτη ότι μας είχε κάνει Αλβανία στον τομέα της αστυνόμευσης και της προστασίας του πολίτη και μόλις ανέλαβε η ΝΔ την εξουσία η εγκληματικότητα ξέφυγε από κάθε έλεγχο και ξεπέρασε κάθε αρνητικό προηγούμενο με επιστέγασμα το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας ενώ η αστυνομία κοίταζε από τις οθόνες της τηλεόρασης. Αυτό το μπάχαλο είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μαζευτεί. Παρόλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ, με τον Χρυσοχοΐδη πρώτα και με τον Παπουτσή τώρα έχει κάνει σοβαρή δουλειά. Πάνε οι τρομοκρατικές οργανώσεις που ταλάνισαν τη χώρα, πάνε οι σπείρες στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, κλπ κλπ.

Το τελευταίο σημαντικό επίτευγμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η σύλληψη των κακοποιών με τα Καλάσνικοφ. Από σήμερα κοιμόμαστε πιο ήσυχοι. Ένα μεγάλο μπράβο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί πάταξε αυτό το καρκίνωμα, αυτούς τους πωρωμένους κακοποιούς που δεν υπολόγιζαν τίποτα προκειμένου να κάνουν τις ληστείες τους.

Τα άλλα, η εξιχνίαση της μεγάλης ληστείας στο Αεροδρόμιο που έγινε με αστραπιαίες ταχύτητες κλπ, αποτελούν λεπτομέρειες μπροστά σε αυτή τη σημαντική επιτυχία. Όλα αυτά δείχνουν πως όταν γίνεται σοβαρή δουλειά, τα πράγματα αλλάζουν και η χώρα γίνεται καλύτερη. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Το μόνο παράπονο που έχω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αποτελεί ουσιαστικά και πολιτική διαφωνία, είναι η θέση τους για ανοχή στα φαινόμενα ανομίας που παρατηρούνται από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές δυνάμεις που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Πιστεύω πως δεν είναι σωστό κάποιος να παρανομεί χωρίς να υφίσταται τις κυρώσεις του νόμου. Επομένως όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που κάνουν επανάσταση στις πλάτες της κοινωνίας έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί σαν να είναι ίσοι με τους υπόλοιπους από εμάς απέναντι στον νόμο και όχι σαν να μπορούν να παρανομούν επειδή έτσι τους κάπνισε.

Αλλά αυτή η πολιτική διαφορά δε μειώνει το σημαντικό έργο της Αστυνομίας. Μπράβο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: