Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Να το πούμε απλά

Νιώθω πως κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν απλά ώστε να μην βρίσκουμε προφάσεις για αμαρτίες αργότερα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έρθουν και άλλα σκληρά μέτρα στην χρονιά που έρχεται. Είναι άγνωστο ποια θα είναι αυτά τα μέτρα. Είναι επίσης άγνωστο αν θα προλάβουν να αποδώσουν ή αν θα πεταχτούμε έξω από την ευρωζώνη στο μεταξύ.

Αυτό όμως που πρέπει να αποφασίσουμε σαν έθνος είναι αν αξίζει τον κόπο να δώσουμε τη μάχη όλη μαζί για να μην χάσουμε τις δόσεις των δανείων και για να τηρήσουμε τις συμφωνίες που κάναμε για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους με τους εταίρους μας. Αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε γνωρίζοντας πως οι θυσίες που κάναμε δεν αρκούν και πως χρειάζονται και άλλες θυσίες.

Προσωπικά, δηλώνω πρόθυμος να στηρίξω την προσπάθεια να διασωθεί η χώρα και να αποφύγει την κατάρρευση και είμαι έτοιμος να συνεισφέρω όπως μου ζητηθεί. Έχω αποδεχτεί τον αναγκαίο, για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, δηλαδή ενός επιπέδου ζωής που μας κατατάσσει στα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη, χαρακτήρα των μέτρων που πάρθηκαν και με προθυμία κατέβαλα το μερίδιο που μου αναλογεί εκ του νόμου και διατίθεμαι να συνεχίσω να κάνω το ίδιο όσο χρειαστεί.

Πιστεύω πως καθένας από μας πρέπει να κάτσει και να το σκεφτεί σοβαρά και να καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα για την στάση του και για τις προτεραιότητές του. Είναι ανάγκη να δώσουμε εθνική απάντηση απέναντι στην πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, ακριβώς γιατί το πρόβλημα μας απειλεί και μας επηρεάζει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: