Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Και ένα κουτσομπολιό...



Μη μου πείτε πως ρίχνω το επίπεδο αν πω και ένα κουτσομπολιό. Άλλωστε η κουβέντα στον τόπο μας σε επίπεδο κουτσομπολιού γίνεται. Με άλλο ένα δεν έγινε και τίποτα. Εξάλλου όπως θα δείτε, είναι σημαντικό.

Ρωτάνε όλοι γιατί δε μπήκε ο Τσιτουρίδης στα ψηφοδέλτια. Αυτή την τετραετία δεν έκανε κανένα σκάνδαλο, τα σκάνδαλα με τα δομημένα ομόλογα ήταν την προηγούμενη τετραετία και ενώ μπήκε στη Βουλή τότε, τώρα θα είναι εκτός.

Γιατί ο Καραμανλής δεν τον έβαλε;

Εδώ θυμήθηκα μια αποκάλυψη του Βερύκιου, σχετικά με το πώς έμαθε για το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ο δημοσιογράφος ήταν στο γραφείο του. Στο διπλανό γραφείο, ένα δημοσιογράφος μίλαγε δυνατά στο τηλέφωνο. Από αυτά που λέγανε ήταν φανερό πως μιλάγανε για ένα μεγάλο σκάνδαλο που μέχρι τότε ήταν άγνωστο. Και ο συνομιλητής του ήταν πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας.

Στο τέλος της κουβέντας, ακούστηκε ένα "ευχαριστώ Σάββα!"

Το συμπέρασμα του Βερύκιου ήταν πως ο Σάββας Τσιτουρίδης "έδωσε" το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Το σκάνδαλο αυτό διέλυσε ουσιαστικά την καλή εικόνα της κυβέρνησης. Και με αυτό ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Καραμανλή.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που δεν τον έβαλε στα ψηφοδέλτια. Είναι ντροπή για τη χώρα όμως που είχαμε έναν πρωθυπουργό που όλα αυτά τα χρόνια συγκάλυπτε και κουκούλωνε σημεία και τέρατα που έκανε η κυβέρνησή του. Φτάνει πια!

Τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις διαβάσετε στη συνέντευξη του Δήμου Βερύκιου μετά τη βράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Πρώτο Θέμα στις 17/5/2009, σελίδα 31.

Δεν υπάρχουν σχόλια: