Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός


Περίμενα έναν σαρωτικό ανασχηματισμό με πολλά πρόσωπα εκτός πολιτικής και εκτός ΠΑΣΟΚ. Αντί για αυτό είδα την ανακοίνωση της σημερινής κυβέρνησης. Γιατί έγινε αυτό;

Ο Παπανδρέου μετά την άρνηση συναίνεσης από όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου έπρεπε να στηριχτεί αποκλειστικά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να περάσει τους νόμους που χρειάζεται ώστε να συνεχιστεί ο δανεισμός της χώρας. Και η κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν ένα καζάνι που έβραζε, έτοιμη να ρίξει την κυβέρνηση και να ανατρέψει τον Πρωθυπουργό.

Ο μόνος τρόπος να ενωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να μείνει αρραγής στην δύσκολη προσπάθεια που έχει αναλάβει το Έθνος ήταν να σχηματιστεί η κυβέρνηση που σχηματίστηκε. Ώστε όλοι να έχουν φωνή μέσα στην κυβέρνηση. Να αντιπροσωπεύονται όλες οι τάσεις. Και ενωμένοι, οι βουλευτές, να συμπαραταχτούν με την κυβέρνηση στις κρίσιμες ώρες που περνάμε.

Θεωρώ επομένως πως ο ανασχηματισμός είναι επιτυχημένος και θα συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα και την οικονομική επιβίωση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: