Τρίτη 14 Ιουνίου 2011


Ήρθε η ώρα να μουντζώσω και εγώ έναν πολιτικό. Άκουσα με τα αυτιά μου τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Κοζάνης να λειτουργεί ως συνδικαλιστής της ΔΕΗ και να υπερασπίζεται την εκλογική του πελατεία λέγοντας πως "για 350 εκατομμύρια ευρώ θα σωθεί η χώρα;"

Βγαίνω από τα ρούχα μου. Μιλάει για 350 εκατομμύρια ευρώ λες και είναι ψίχουλα. Και δε σκέφτεται ότι το χρέος δημιουργήθηκε όχι απλά από πολλές τρακοσοπενηντάρες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και από σκέτα εκατομμύρια ευρώ, και από χιλιάδες ευρώ, που όλα μαζί αθροίστηκαν και γίνανε ελλείμματα, χρέος και τώρα η θηλιά που θα σκοτώσει τη χώρα.

Ο άνθρωπος προτιμά να μην ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο, που είναι προϋπόθεση για να πάρουμε την άλλη δόση, για να εξυπηρετήσει τα αιτήματα των κατοίκων της εκλογικής του περιφέρειας για τη ΔΕΗ. Δε λέει ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι άδικο, ότι οι φόροι είναι αβάσταχτοι, ότι οι περικοπές είναι τεράστιες. Λέει απλά πως η ΔΕΗ δεν πρέπει να αλλάξει στάτους.

Οι ευθύνες του συγκεκριμένου πολιτικού είναι ιστορικές. Όπως ιστορικές αναδεικνύονται και οι ευθύνες του Γιώργου Λιάνη, που ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα, οδηγώντας τη χώρα στο κατώφλι των πρόωρων εκλογών, της ακυβερνησίας και τελικά της πτώχευσης και της Καταστροφής.

Ας ελπίσουμε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν θα αποδειχτούν αρκετοί για να αποφύγουμε την αστάθεια την κρίσιμη για τη χώρα αυτή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: