Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ανάλυση για τη δήλωση Δαμανάκη

Η γνώμη μου είναι πως η Δαμανάκη έκανε το σωστό γνωρίζοντας στον ελληνικό λαό τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες. Ο λαός πρέπει να έχει ακούσει τι συμβαίνει ώστε να μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του έχοντας όλες τις πληροφορίες για την πραγματικότητα διαθέσιμες.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν το σωστό μπορεί να μας καταστρέψει ή να μας σώσει.

Οι επικριτές της Επιτρόπου λένε πως η δήλωσή της οδήγησε σε απόσυρση κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες και άρα σπρώχνει προς την καταστροφή, αφού η κατάρρευση των τραπεζών από απόσυρση των καταθέσεων θα συμπαρασύρει το κράτος.

Η γνώμη μου είναι πως μακροπρόθεσμα η δήλωση Δαμανάκη θα βοηθήσει τη χώρα, γιατί συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση που τελικά θα δημιουργήσει μια κατανόηση του τι συμβαίνει και, άρα, του πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Η δήλωσή της μαζί με πολλές άλλες δηλώσεις μορφοποιούν αυτή τη στιγμή τη στάση της κοινής γνώμης μετά από μερικούς μήνες. Για να μπορέσουμε να φερθούμε ώριμα όταν θα έρθει η ώρα, κάποιοι πρέπει να έχουν προετοιμάσει το έδαφος. Η Μαρία η Δαμανάκη θα καταγραφεί από την Ιστορία ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: