Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Είναι η Ντόρα Μπακογιάννη φιλελεύθερη πολιτικός;


Η γνώμη μου είναι πως η Ντόρα Μπακογιάννη εκπροσωπεί τη φαυλότητα που γνώρισε το πολιτικό σύστημα πριν τη Χούντα. Οι αντιλήψεις του Μητσοτάκη για την πολιτική φαίνεται πως έχουν περάσει ακέραιες στην πολιτική και φυσική του απόγονο.

Θέλει να χτίσει ένα προφίλ μοντέρνας και φιλελεύθερης πολιτικού. Όμως όταν ήταν στην κυβέρνηση έβαλε το προσωπικό της πολιτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας ψηφίζοντας όλους τους νόμους και στηρίζοντας την κυβέρνηση που μας οδήγησε στην καταστροφή επειδή απέβλεπε στην διαδοχή του Καραμανλή. Πού ήταν οι εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις όταν κυβερνούσε; Πού είναι τώρα που κάνει στροφή 180 μοιρών και δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, όταν είδε πως δεν κέρδισε ψηφοφόρους με τη στήριξη που παρείχε στο Μνημόνιο και το μοντέρνο προφίλ που προσπάθησε να πουλήσει; Ή, όταν ζητάει εκλογές και συμπαρατάσσεται με την υπόλοιπη αντιπολίτευση αρνούμενη τη συναίνεση και τη σταθερότητα που χρειάζεται ο τόπος προσβλέποντας στην ακυβερνησία;

Ποιος ξέρει τι σκέφτεται για την πολιτική; Μπορεί και πραγματικά να θέλει να είναι φιλελεύθερη αλλά να μην έχει την ωριμότητα να σηκώσει το κόστος των μοντέρνων αντιλήψεων που θαυμάζει. Αυτό που όλοι ξέρουμε είναι οι πράξεις της, τα έργα της, ο τρόπος με τον οποίον άσκησε και ασκεί την πολιτική εξουσία που έχει. Και αυτά δεν είναι κολακευτικά για αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: