Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ας μιλήσουμε για τα κόμματα... (1)

Ξεκινάω με τη Νέα Δημοκρατία.

Η εντύπωσή μου είναι αρνητική.

Όσον αφορά στο ήθος, είναι αισχροί. Προεκλογικά κάνουν ανήθικο πόλεμο στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Θυμάστε για παράδειγμα τα χυδαία φυλλάδια που στάλθηκαν με... ψευδώνυμο στους παπάδες της χώρας το 2004 εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Σε αυτές τις εκλογές παρατηρούνται άλλου τύπου φαινόμενα. Τον Μάη είχαμε τον πόλεμο κατά του Στέφανου Μάνου, μιας και υπήρχε η άποψη πως μπορούσαν να αντληθούν ψήφοι από τη Δράση. Μέχρι και sms στάλθηκαν που υποτίθεται πως μιλούσαν θετικά για τον Μάνο χωρίς να έχουν σταλθεί από τη Δράση για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα εναντίον του. Για να μη μιλήσω για τις συνεχείς φήμες σε φίλια μέσα ενημέρωσης ότι ο Μάνος "τα βρίσκει" με τη Νέα Δημοκρατία και επιστρέφει στο μαντρί. Σε αυτές τις εκλογές, μιας και μετρήθηκαν οι δυνάμεις των κομμάτων, ο στόχος είναι ο Θάνος ο Τζήμερος. Μέσα ενημέρωσης με σαφές πολιτικό στίγμα τον πολεμούν για να μειώσουν τα ποσοστά της Δημιουργίας Ξανά και να φέρουν ψηφοφόρους πίσω στο... μαντρί του κόμματος.

Μιας και μιλάμε για το μαντρί, σας θυμίζω το βίντεο από εκδήλωση στο Κιλκίς, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχονται τον πελατειακό χαρακτήρα της διακυβέρνησης της χώρας την περίοδο Καραμανλή και ζητάνε από τους πελάτες να ξεπληρώσουν το ανήθικο χρέος που έχουν στο κόμμα. Αν δεν το έχετε δει, παρακολουθήστε το για να δείτε για τι ανθρώπους μιλάμε: http://www.tubechop.com/watch/390543

Το δεύτερο, πέρα από το ήθος, χαρακτηριστικό ενός πολιτικού φορέα είναι η αποτελεσματικότητα, η άμεση επίδραση στις ζωές όλων μας. Την δουλειά των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας την είδαμε τα χρόνια που προηγήθηκαν. Ανικανότητα όσον αφορά στη διακυβέρνηση της χώρας. Μοναδικό κριτήριο ο κομματισμός και η πελατειακή αντίληψη. Αυτήν την πολιτική θέλουμε;

Δεν είναι τυχαίο που μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο γιατρός εκείνος που είχε δώσει πιστοποιητικά τυφλότητας στους κατοίκους του νησιού του για να εισπράττουν το επίδομα. Και φυσικά οι πελάτες αντάμειψαν την παρανομία του με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν βουλευτή. Εγώ δε θέλω τέτοιους ανθρώπους στη Βουλή. Τα ρουσφέτια εκείνων πληρώνουμε τώρα όλοι μαζί.

Και καταλήγω με μια αναφορά στο κλιπάκι με τα παιδιά και τον δάσκαλο. Η Νέα Δημοκρατία απροκάλυπτα εκμεταλλεύεται τον φόβο για το μέλλον της πατρίδας και χρησιμοποιεί το συναίσθημα για να αντλήσει ψήφους. (Δείτε το εδώ: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j24Tphmp-00) Το παράδοξο είναι πως εδώ που φτάσαμε, η κινδυνολογία δικαιώνεται από τα πράγματα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην έξοδο από την Ευρώπη. Εάν η Αριστερά είχε χειριστεί το ζήτημα διαφορετικά εξαρχής, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Πολύς κόσμος τώρα προβληματίζεται τρομερά για το μέλλον με αποτέλεσμα η απαράδεκτη Νέα Δημοκρατία να προβάλει σαν... ελπίδα επειδή η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη! Πού καταντήσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: