Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!


Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Η τρομοκρατική οργάνωση που στοίχειωσε τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια εξαρθρώθηκε. Ήδη αισθάνομαι περισσότερο ασφαλής.

Άνθρωποι που δε διστάζουν να επιχειρήσουν να σκοτώσουν αστυνομικούς και να βάλουν βόμβες δεν έχουν θέση σε μια ελεύθερη κοινωνία. Άνθρωποι που μισούν τη δημοκρατία και την ελευθερία του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, δεν έχουν θέση σε μια δυτική κοινωνία. Και ως πολίτες οφείλουμε να πάψουμε να ανεχόμαστε τέτοιους τύπους και τους υποστηρικτές τους.

Από ό,τι φαίνεται, λίγους μήνες μετά τις εκλογές, ο Χρυσοχοΐδης τα κατάφερε πάλι. Αναδεικνύεται σε σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό, με δράση μοναδική στην ελληνική ιστορία. Η χώρα του χρωστάει πολλά. Κατάφερε να βοηθήσει την Ελλάδα να τελειώσει με μια άσχημη όψη του κακού παρελθόντος της. Και, ως πολίτης, νιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω δημόσια.

Βέβαια, η μάχη για την ασφάλεια δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχει εγκληματικότητα. Μια σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης οδηγεί κάποιους ανθρώπους σε απάνθρωπους δρόμους. Ο αγώνας για την ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι συνεχής.

Αλλά σήμερα γιορτάζουμε. Συγχαρητήρια στον υπουργό και τις κρατικές υπηρεσίες. Στη νέα αστυνομία και τη νέα αντιτρομοκρατική. Στους πολίτες που βοήθησαν τις αρχές. Τα γεγονότα αυτά θα γραφτούν στην ιστορία της χώρας. Αλλάζουμε σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: