Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

O Διάλογος είναι κεντρικό στοιχείο της Δημοκρατίας

Με τον διάλογο λύνουμε προβλήματα σε μια δυτική δημοκρατία. Παρόλα αυτά, με έκπληξη άκουσα σήμερα πως η ΓΣΕΕ δεν προσήλθε στον διάλογο με τον Υπουργό Εργασίας και πως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχτηκαν τους εκπροσώπους του διεθνούς νομισματικού ταμείου για διάλογο.

Εφόσον θες να βοηθήσεις, καταθέτεις προτάσεις ρεαλιστικές προς την κατεύθυνση που εσύ θεωρείς σωστή. Δεν κλείνεις τα αυτιά και τα μάτια και αρχίζεις να φωνάζεις.

Αυτή την περίοδο η χώρα περνάει δύσκολες μέρες. Υπάρχουν προτάσεις για τη σωτηρία του τόπου πέρα από αυτά που έχει να πει η κυβέρνηση; Πού είναι αυτές οι προτάσεις;

Όταν αρνείσαι τον διάλογο, πώς περιμένεις να βελτιωθεί η κατάσταση την οποία κριτικάρεις;

Και αν νομίζεις πως ο διάλογος είναι σικέ, γιατί δεν καταθέτεις τις προτάσεις σου στη δημοσιότητα για να τις μάθουν όλοι οι πολίτες;

Αυτό που εγώ συμπεραίνω είναι πως αυτοί που φωνάζουν, οι επαγγελματίες της κριτικής και της αντίδρασης σε κάθε μορφής αλλαγή, δεν έχουν προτάσεις ρεαλιστικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να κατηγορούν αυτούς που προτείνουν λύσεις!

Εμείς οι πολίτες πρέπει να αποκλείσουμε από τον ορίζοντά μας φωνές που έρχονται από ανθρώπους με κλειστά αυτιά και κλειστά μάτια. Πρέπει να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτούς που το μόνο που ξέρουν είναι να φωνάζουν χωρίς να έχουν να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Και να σταθούμε μαζί με αυτούς που δουλεύουν για την επίλυση των προβλημάτων, με αυτούς που δε μένουν στις ευχές και στα συνθήματα, αλλά έχουν και κάτι να προτείνουν για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: