Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 25 Απριλίου 2010

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά, ο οποίος και σήμερα μίλησε σαν να μην υπήρχε υπουργός του κ. Καραμανλή, ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν "σφάλματα", αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας.

Γιατί όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών.

Το ομολόγησαν άλλωστε και οι ίδιοι, εκ παραδρομής, πριν λίγες μέρες: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση χρέους και κρίση ελλείμματος".

Έκτοτε δεν το έχουν επαναλάβει. Όπως δεν επαναλαμβάνουν ότι "το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα", που είχαν το θράσος να υποστηρίζουν μέχρι πριν λίγες μέρες.

Τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση.

Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο.


Wow! Αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν το ήξερα! 180 δις από το 1830 μέχρι το 2004 (συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων...) και 120 δις στην πενταετία της Νέας Δημοκρατίας!

Όταν είχε βγει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ήξερα πως θα είναι καταστροφική για τον τόπο. Έβλεπα πως οι άνθρωποι ήταν ανίκανοι και επικίνδυνοι. Αλλά τέτοια καταστροφή, τέτοια ασυδοσία, δεν μπορούσα να την διανοηθώ.

Έβλεπα τα συμπτώματα της επερχόμενης κρίσης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, αλλά δεν είχα πλήρη εικόνα, ούτε μπορούσα να φανταστώ πως η Ελλάδα θα καταρρεύσει εντελώς. Έβλεπα την υποβάθμιση της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες που μέτραγαν οι διεθνείς οργανισμοί. Έβλεπα πως είχαμε φτάσει σε επίπεδο Αφρικανικής χώρας. Αλλά και πάλι δεν πίστευα πως τα πράγματα ήταν τόσο χάλια όσο αποκαλύφθηκε πως ήταν μόλις έπεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δε γνώριζα βέβαια όλες τις πράξεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ήξερα πως διόγκωσε το δημόσιο τόσο, ώστε διπλασιάστηκε η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε ήξερα πως δανείστηκε τόσα όσα είχε δανειστεί το ελληνικό κράτος τα προηγούμενα εκατό πενήντα χρόνια.

Αλλά αυτά που ήξερα ήταν αρκετά για να με κάνουν να αισθάνομαι σφίξιμο στην καρδιά τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια. Και συμφωνούσα με την αξιολόγηση του Παπανδρέου, τον οποίον κατηγορούσαν για λαϊκισμό και ανοησία. Αλλά από ό,τι φαίνεται, ούτε αυτός είχε φανταστεί αυτήν την Καταστροφή.

Κρίμα για την Ελλάδα μας, κρίμα για τους Έλληνες. Μπορούμε άραγε να αναγεννηθούμε από τα ερείπια; Έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε καταλάβει το μέγεθος της Καταστροφής, έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις αναγκαίες αλλαγές για να ξανασταθούμε στα πόδια μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: