Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κουλουβάχατα!

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Σοσιαλιστών χαρακτηρίζει την Γερμανίδα Καγκελάριο "a diminished European figure".

Στη Γερμανία ακούγονται φωνές για προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ενάντια στη συμφωνία για τη βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ επανέρχεται η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

Ο "πατέρας του Ευρώ" εκτιμά πως αν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, τα επιτόκια τα εκτιναχτούν στο 20% και κανένας δε θα αγγίζει το ελληνικό νόμισμα, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή., ενώ αναλυτές επισημαίνουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο η Γερμανία να αναγκαστεί να βγει από τη ζώνη του Ευρώ.

Στο εξωτερικό εξετάζουν τις επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία από μια χρεοκοπία της Ελλάδος. Οι ξένοι επενδυτές αρνούνται να δώσουν χρήματα τη στιγμή που δεν είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και φοβούνται το ενδεχόμενο "μόλυνσης" και άλλων χωρών από την ελληνική "νόσο".

Ο Πρωθυπουργός προχωρά σε μέτρα λιτότητας τα οποία θα αγγίξουν τους πάντες, ενώ οι κοινωνικοί φορείς προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις.

Το ΚΚΕ δηλώνει πως διαφωνεί με το Σύνταγμα.

Ο δήμαρχος του Ελληνικού ξεκινάει απεργία πείνας, γιατί δε θέλει να συνενωθεί ο δήμος του με την Αργυρούπολη.

Οι τρομοκράτες δηλώνουν περήφανοι και παραδίδουν μαθήματα οικονομικών.

Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι και μπερδεμένοι.

Και εγώ περιγράφω την κατάσταση, ελπίζοντας να ηρεμήσουν και να ξεμπερδευτούν οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: