Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Δικαιοσύνη


Είμαι θυμωμένος και παρόλο που είμαι κουρασμένος δεν μπορώ να πάω για ύπνο πριν πω αυτά που με πνίγουν.

Για ποιον λόγο δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη στο παιδί που το σακάτεψαν και έλεγαν πως χτύπησε στη ζαρντινιέρα; Για ποιον λόγο δεν βρίσκονται ήδη οι θεομπαίχτες στη φυλακή, που έβγαλαν τεράστια κέρδη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;

Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί. Όχι παραδειγματικά. Αλλά ουσιαστικά.

Ένας άνθρωπος που σηκώνει πιστόλι και σκοτώνει στο κέντρο της Αθήνας ένα δεκαπεντάχρονο παιδί πρέπει να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Όχι με δίκες εξπρές που θα δαιμονοποιούν για να ελαχιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος. Αλλά με πραγματικές δίκες που θα δίνουν πραγματικές ποινές, ποινές ανάλογες με το φρικτό έγκλημα.

Ταυτόχρονα δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί και με αυτόν τον τρόπο να κλείσουν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που ξέσπασαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Δε γίνεται να μένουν αυτά τα θέματα ανοιχτά, γιατί είναι πληγές στα θεμέλια της Δημοκρατίας μας.

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό που λέω.

Πριν από λίγες ημέρες ακούστηκε από τηλεοπτικό κανάλι κάτι συγκλονιστικό. Χάθηκε στην πορεία, αλλά εγώ θα το σχολιάσω εδώ γιατί είναι πραγματικά φοβερό.

Γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης που πρόσκειται στη δεξιά παράταξη λέει πως ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Βουλγαράκης, του είχε πει πως ο Καραμανλής έλαβε δυο τηλεφωνήματα από τον Μπλερ, όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγγλία, και αποφασίστηκε να απαχθούν και να ανακριθούν Πακιστανοί στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.

Και δεύτερος δημοσιογράφος που ήταν στο πάνελ το επιβεβαίωσε, έχοντας μιλήσει και αυτός με τον πρώην υπουργό, ο οποίος μάλιστα υπουργός φέρεται να είπε "αν ανοίξω το στόμα μου θα πέσει η κυβέρνηση".

Με λίγα λόγια ξεχάστε τις κατακτήσεις του νομικού πολιτισμού τους τελευταίους αιώνες. Το habeas corpus πήγε περίπατο και ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Δημοσίας Τάξης, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική αποκάλυψη, το σύνταγμα γράφτηκε στα παλιά τους τα παπούτσια και οι μυστικές υπηρεσίες απήγαγαν ανθρώπους και τους ανέκριναν όπως ήθελαν.

Για ποια δικαιοσύνη και για ποια δημοκρατία μιλάμε; Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, όλα αφήνονται στα γούστα του κυρίου Μπλερ και του κυρίου Καραμανλή.

Η αποκατάσταση της πληγωμένης δημοκρατίας είναι το πρωταρχικό μέλημα όλων όσων πονάνε τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: