Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;


Οι καταστροφές είναι πρωτοφανείς. Πρωτοφανείς όμως είναι και οι λόγοι που μας οδήγησαν στην κατάσταση αυτή.

Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχώς αποκαλύπτονται σκάνδαλα απίστευτης προκλητικότητας. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από τις τελευταίες εκλογές άλλαξαν πολλά. Και πρώτα πρώτα οι συσχετισμοί στο οικονομικό κατεστημένο της χώρας το οποίο στήριξε, και σε μεγάλο βαθμό στηρίζει ακόμα, την Νέα Δημοκρατία. Με τις αλλαγές που έγιναν στους συσχετισμούς μπορέσαμε και μάθαμε σκάνδαλα απίστευτης προκλητικότητας.

Ολόκληρη η Ελλάδα έγινε θεατής της πολυτελούς ζωής των υπουργών τη στιγμή που ο φορολογούμενος πολίτης σηκώνει βάρος ασήκωτο χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Αντίθετα, το δημόσια χρήμα κατασπαταλείται από φαιδρές προσωπικότητες - "μοναχούς" σα να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου.

Αυτή η πολιτική και κοινωνική ανωμαλία είναι η αιτία των πρωτοφανών καταστροφών. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Οι καρέκλες δεν είναι για να πλουτίσουν οι φίλοι μας σε βάρος του δημοσίου, αλλά για να υπηρετείται ο ελληνικός λαός. Αντί για υπηρεσία, άνθρωποι που δεν πονάνε τον τόπο έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες για να εξυπηρετούν συμφέροντα.

Τα πράγματα είναι απλά.

Ένας εμπαθής άνθρωπος άναψε το φιτίλι σκοτώνοντας εν ψυχρώ μια αθώα ψυχή. Πώς τόλμησε; Αφαίρεσε τη ζωή από ένα παιδί, κατέστρεψε την οικογένεια του παιδιού, κατέστρεψε τη δικιά του οικογένεια, την οικογένεια του συνεργάτη του, και έδωσε το έναυσμα για να καταστραφούν οι ελληνικές πόλεις και να χτυπηθεί ανεπανόρθωτα η Ελλάδα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν μια στιγμή απίστευτης βιαιότητας. Αλλά οι αιτίες είναι βαθιές και αγγίζουν τους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: