Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Are we ready for change?



Αυτό που έχει ανάγκη αυτή η χώρα είναι αλλαγή. Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Το ζήτημα είναι αν είμαστε έτοιμοι για αλλαγή και αν υπάρχουν πολιτικοί ικανοί να την πραγματοποιήσουν.

Είναι προφανές πως πολιτικοί που το Σαββάτο τα ξημερώματα πηγαίνουν στα μπουζούκια και την Κυριακή, την επομένη της δολοφονίας, πηγαίνουν στο γήπεδο δεν μπορούν λόγω προσωπικής ανεπάρκειας να επιφέρουν την αναγκαία αλλαγή.

Αλλά η προσωπική ανεπάρκεια και ανωριμότητα δεν είναι μόνο πρόβλημα των πολιτικών. Είναι πρόβλημα και δικό μας, των πολιτών. Είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτούμε και να δουλέψουμε στο θέμα της δικής μας προσωπικής ανεπάρκειας; Νομίζω πως δεν έχουμε και πολλές επιλογές αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να γίνουμε μια σοβαρή χώρα με ποιότητα ζωής για όλους.

Πρώτο μέτωπο με τον εαυτό μας λοιπόν. Μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στην ανασφάλεια και την ανωριμότητά μας, να χτίσουμε χαρακτήρα και σοβαρότητα και να αποτελέσουμε πηγές δημιουργίας για τη χώρα και τον κόσμο μας.

Και μη νομίζετε πως λέω μεγάλα λόγια, πως η αλλαγή αφορά μόνο τους πολιτικούς. Στη σύγχρονη εποχή έχουμε πια διαπιστώσει πως ο πολίτης μπορεί να επιφέρει αλλαγή, είμαστε όλοι φορείς και δυνάμεις αλλαγής.

Όσο για τους πολιτικούς, νομίζω πως υπάρχουν ηγέτες που με την προσωπική τους ιστορία και όραμα εγγυώνται τη μετάβαση από μία πολιτική των σκανδάλων και των ημετέρων σε μία πολιτική της δημιουργίας και του πολίτη. Είναι καιρός να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε το 2004 και το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: