Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τι γίνεται;


Η Ελλάδα παραλύει ακυβέρνητη, τα κτήρια καίγονται, και ένα νεκρό παιδί περιμένει να κηδευτεί.

Είναι σαφές πως οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός δεν έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες που απαιτούνται για να κυβερνήσουν τον τόπο. Φοβούνται το πολιτικό κόστος και δίνουν εντολή στους αστυνομικούς να είναι αμέτοχοι παρατηρητές ενώ οι ελληνικές πόλεις είναι στο έλεος των κουκουλοφόρων.

Η ζημιά που έχει προκληθεί είναι ανυπολόγιστη. Δε μιλάμε μόνο για την καταστροφή της περιουσίας των πολιτών και του δημοσίου. Το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο, επειδή η αναρχία που επικρατεί βάζει την σφραγίδα της στην πορεία του τουρισμού και των επενδύσεων. Πολύ απλά: ποιος λογικός τουρίστας θα έρθει στην Ελλάδα τη στιγμή που υπάρχουν εξίσου όμορφες χώρες που παράλληλα είναι πιο φτηνές και με καλύτερη εξυπηρέτηση στον τουρίστα; Ποιος λογικός επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι κεντρικότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι;

Η επανίδρυση του κράτους είναι γεγονός: όλα έχουν διαλυθεί, παράλυση επικρατεί σε όλα τα επίπεδα. Δεν κινείται τίποτα στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: