Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται!



Παραλογισμοί.

Βγαίνουν στελέχη της Στατιστικής Υπηρεσίας και καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για παραποίηση στοιχείων. Και με λίγο σπρώξιμο από τον αριστερό, αρχικά, τύπο και μετά και από τον δεξιό, πολλοί πολίτες μιλάνε για το μέγα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ.

Τι λένε δηλαδή; Πως το ΠΑΣΟΚ σκόπιμα παραποίησε τα στοιχεία για να βάλει μέτρα. Γιατί προφανώς ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου είναι ψυχιατρικά άρρωστοι και ηδονίζονται όταν βάζουν φόρους στους πολίτες. Άσε που τα μέτρα, δηλαδή το Μνημόνιο, είχαν ήδη ψηφιστεί ένα εξάμηνο πριν αλλάξουν τα στατιστικά στοιχεία. Μέχρι εδώ φτάνει η "λογική" πολλών ανθρώπων στην κοινωνία μας.

Ας δούμε όμως την καταγγελία. Λένε λοιπόν ότι η κακή Ευρώπη αναθεώρησε το έλλειμμα γιατί, άκουσον άκουσον, έβαλε μέσα και τα έξοδα των ΔΕΚΟ.

Και σας ρωτάω.

Είναι τα έξοδα των ΔΕΚΟ έξοδα του κράτους ή όχι; Αν οι ΔΕΚΟ ήταν καθαρά ιδιωτικές επιχειρήσεις με δικά τους έσοδα και έξοδα, φυσικά και δε θα είχαν θέση οι δαπάνες τους ανάμεσα στις δαπάνες του Δημοσίου. Τώρα όμως που τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ τα πληρώνει το κράτος, δεν πρέπει να μπουν και αυτά στα ελλείμματά του;

Δηλαδή τι θέλετε; Να συνεχίζουμε να κρύβουμε την αλήθεια για τις δαπάνες του δημοσίου και να παρουσιάζουμε μικρότερα νούμερα; Και πες πως δίνουμε μικρότερα νούμερα. Όταν θα πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για να καλύψουμε και αυτές τις ανάγκες, από πού θα βρεθούν; Τα λεφτά θα πρέπει να πληρωθούν είτε τα δηλώσουμε είτε όχι.

Ξέρω πως η κρίση έχει οδηγήσει όλους μας στην κατάθλιψη και την απελπισία. Αλλά είναι λάθος ο πνιγμένος να πιάνεται από τα μαλλιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: