Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Με τέτοιους ηγέτες...


Μιλά ο Τσίπρας στην τηλεόραση. Έκπληκτος ανακαλύπτει ότι το μνημόνιο δε φτιάχτηκε για την επίλυση του προβλήματος του χρέους αλλά για το έλλειμμα. Και σημειώνει πως την τρόικα την αποτελούν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη ενημέρωση που μπορεί ένας πολίτης να αποκτήσει από τα ΜΜΕ. Και όμως είναι πρόεδρος κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και πριν από μερικά χρόνια ήταν και πολλά υποσχόμενος νέος ηγέτης της Αριστεράς, τον οποίον συμπαθούσαν πολλοί νέοι.

Τι γίνεται στη χώρα; Τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα και δε βρίσκεται κανείς για να μας δανείσει ώστε να καλύψουμε τα έξοδά μας για το έτος. Γι' αυτόν τον λόγο υπογράφτηκε το μνημόνιο ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδά μας του έτους με λεφτά από το εξωτερικό. Αλλιώς η χώρα θα χρεοκοπούσε, δηλαδή δε θα μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και να δώσει τις άλλες παροχές που δίνει η πολιτεία στους πολίτες.

Αυτό το πολύ απλό πράγμα, που αποτελεί τη βάση για κάθε συζήτηση τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, ο Τσίπρας το αγνοούσε.

Όπως δεν ήξερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την Ένωση και δεν είναι κάτι άλλο και ότι ο τρίτος εταίρος της τρόικας είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης. Δεν ήξερε δηλαδή ποιοι αποτελούν την τρόικα και πώς λειτουργεί η Ευρώπη. Αυτά από την Αριστερά των κινημάτων και των λαών της Ευρώπης!

Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και δεν πάνε καλά γιατί πολλοί Έλληνες δεν έχουν κάτσει με σοβαρότητα να μελετήσουν τα πράγματα και να πάρουν σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις. Αν τέτοιοι άνθρωποι ηγούνται πολιτικών κομμάτων στο κοινοβούλιο, τότε πώς θα βγει η χώρα από την πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει περιέλθει;

Και δε φτάνει που ο Τσίπρας είναι άσχετος, προσπαθεί να μονοπωλήσει και τη συζήτηση με συνθηματικού τύπου ρητορική, λες και μιλάει από το μπαλκόνι, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να κάθεται και να τον ακούει. Τι άλλο θα δούμε σε αυτήν τη χώρα!

Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτά που διαδραματίζονται στον τόπο. Μια σύντομη ματιά στα δελτία ειδήσεων σήμερα ήταν αποκαρδιωτική. Αντί να κάνουν συζήτηση ουσίας σε αυτήν την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, λένε χαζομάρες, επικεντρώνονται σε πράγματα επουσιώδη και μιλάνε με επιπολαιότητες. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: