Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ποιος πληρώνει;


Πολλοί συμπολίτες μας, μέσα στο κλίμα των ημερών μετά την έκδοση του βιβλίου για το 1821, την είδαν Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης. Παριστάνουν τους επαναστάτες και αρνούνται να πληρώσουν διόδια ή εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά απλό. Τα έξοδα για τη λειτουργία των δρόμων ή των μέσων μεταφοράς θα καλυφθούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και από τη στιγμή που δε θα συμβάλουν αυτοί που τα χρησιμοποιούν, θα συμβάλουν αναγκαστικά οι υπόλοιποι δια της φορολογίας. Εκεί δεν υπάρχει ανυπακοή. Η σύνταξη των συνταξιούχων θα κοπεί ό,τι και να λένε αυτοί στα διόδια. Ο μισθός των μισθωτών θα μειωθεί, ότι και να λένε οι μάγκες της επανάστασης του Μετρό. Ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας θα πληγεί δια των περικοπών του δημοσίου.

Το ερώτημα είναι γιατί γίνονται όλα αυτά τη στιγμή που τα λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν. Κάποιοι είναι ηλίθιοι και δεν έχουν σκεφτεί αυτά τα πολύ απλά πράγματα που έγραψα παραπάνω. Κάποιοι είναι κοινωνικά ανάλγητοι και δεν ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, ή για το μέλλον της χώρας που καταρρέει. Με τους υπόλοιπους τι γίνεται;

Είναι πραγματικά φοβερό, ενώ η χώρα διαλύεται κάποιοι να δείχνουν παραπάνω μανία και να τη σπρώχνουν με δύναμη στον γκρεμό. Τι άνθρωποι, θεέ μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: