Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Storm in a teapot



Βλέπω στα πρωτοσέλιδα των ακροδεξιών και ακροαριστερών εφημερίδων της χώρας μας (αλήθεια, γιατί έχουμε τόσες πολλές ακραίες εφημερίδες;) ύβρεις εναντίον του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, όπως αυτή βγήκε στα έγγραφα της wikileaks που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

Το ΠαΣοΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ορισμένα πράγματα συνεχώς. Έλεγε πως η Νέα Δημοκρατία διέλυσε τις υπηρεσίες, πως τίποτα δε λειτουργούσε όπως έπρεπε και πως η κυβέρνηση Καραμανλή καταστρέφει τη χώρα. Τώρα, το wikileaks έλεγε πως ο Χρυσοχοΐδης είπε πως η ΕΥΠ ήταν διαλυμένη. Και σας ρωτάω, είναι αυτό καμία φοβερή αποκάλυψη που πρέπει να σχολιαστεί από τις εφημερίδες με αυτόν τον τρόπο;

Δεν μπορεί να λες πως το ΠαΣοΚ λέει μυστικά στις ΗΠΑ για την υπηρεσία πληροφοριών, τη στιγμή που όταν το ΠαΣοΚ τα έλεγε αυτά δημόσια, δεν έδινες καμία σημασία, γιατί δε σε νοιάζει καθόλου ως επιχείρηση το εθνικό συμφέρον.

Μη μασάτε λοιπόν. Μη δίνετε αξία σε αυτά τα ευτελή έντυπα, γιατί πουλάνε σκουπίδια επειδή νομίζουν πως αυτά θέλουμε να ακούσουμε. Νομίζουν με το να δημιουργούν θέματα εκ του μη όντος και με το να πολεμούν την ελληνική κυβέρνηση τη στιγμή της κρίσης θα βγουν κερδισμένοι. Αυτοί που εκμεταλλεύονται την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα για να βγάλουν μερικά χρήματα παραπάνω πρέπει να απομονωθούν και να οδηγηθούν στην αλλαγή.

Αυτά τα έντυπα οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία. Ας χρεοκοπήσουν αυτοί, και όχι η Ελλάδα. Ας σταματήσουμε να διαβάζουμε σκουπίδια.

Όσον αφορά τώρα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια τάξη, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Αρκεί να θυμηθούμε τι γινόταν επί κυβέρνησης Καραμανλή. Τότε, όχι απλά ξαναδημιουργήθηκε η τρομοκρατία στην Ελλάδα, που είχε τελειώσει μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ, αλλά η εγκληματικότητα ξέφυγε τελείως και φτάσαμε στο έσχατο σημείο καταστροφής: η πρωτεύουσα της χώρας κάηκε και λεηλατήθηκε σαν να ανήκε σε τριτοκοσμικό κράτος με τις αρχές να παρακολουθούν αμήχανα.

Τον χρόνο που πέρασε ακούμε συνεχώς για συλλήψεις και εξαρθρώσεις κυκλωμάτων του κοινού ποινικού δικαίου που έκαναν τη ζωή δύσκολη και πολλές φορές φρικιαστική στους πολίτες της χώρας, ενώ οι μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις που έσπειραν τον τρόμο στους Έλληνες, ή, εν πάσι περιπτώσει, στους Έλληνες που σκέφτονται, γονάτισαν με την αναδιάρθρωση που επέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιώργος Παπανδρέου στις δυνάμεις προστασίας του πολίτη, δυνάμεις που χρησιμοποιήθηκαν για να προστατεύσουν τον πολίτη και όχι για να βολεύονται οι ημέτεροι χωρίς να προστατεύουν τον ελληνικό λαό.

Απλά πράγματα. Και όμως, για τα αυτονόητα πρέπει να δώσεις αγώνα σε αυτήν την χώρα. Έχεις να πολεμήσεις την προπαγάνδα των ακραίων εντύπων αλλά και τις κομματικές προκαταλήψεις που καλλιεργούνται από πολλές μεριές ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Τι μάθαμε τελικά από το wikileaks; Ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τους πολίτες, ότι προχωρά στην ανασυγκρότηση των διαλυμένων κρατικών υπηρεσιών και ότι αναβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσής τους προχωρώντας σε διεθνείς συνεργασίες με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας. Αλλά αντί αυτά τα αυτονόητα να επισημανθούν από τα μέσα ενημέρωσης, γίνεται προσπάθεια να προκληθεί τρικυμία εν ποτηρίω. Δεν είναι καιρός να πούμε πως φτάνει πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: