Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το ρίσκο της επιτυχίας


Χθες άκουσα από τα κανάλια πως οι γονείς της Γερμανίδας που συνελήφθη ως ύποπτη για τρομοκρατική δράση ΄ταν και αυτοί γνωστοί τρομοκράτες στη χώρα τους. Δεν άκουσα την αστυνομία να κάνει επίσημες δηλώσεις. Άκουσα απλά τα κανάλια να το λένε.

Σήμερα, τα κανάλια ανακοίνωσαν πως η μάνα της Γερμανίδας απειλεί με αγωγές και μηνύσεις γιατί δεν είχε ούτε αυτή ούτε ο πρώην άνδρας της σχέση με την τρομοκρατία. Τα κανάλια μιλούσαν συνεχώς για φιάσκο της αστυνομίας.

Έχω να θέσω δυο ερωτήματα. Πρώτον, πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για φιάσκο τώρα που γίνονται ένα σωρό συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, τη στιγμή που τόσα χρόνια επί Νέας Δημοκρατίας δεν εξαρθρώθηκε καμία τρομοκρατική οργάνωση. Αν τώρα που όλες οι οργανώσεις διαλύονται από την αστυνομία η μία μετά την άλλη μιλάμε για φιάσκο, τόσα χρόνια γιατί τα κανάλια δεν έλεγαν κουβέντα;

Και δεύτερον, εγώ δεν είδα την αστυνομία να λέει πως οι Γερμανοί γονείς ήταν τρομοκράτες, αλλά τους δημοσιογράφους. Φοβήθηκαν με τις αγωγές και προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ να ρίξουν την ευθύνη από πάνω τους; Άμα ανακοινώνεις κάτι, είτε το ψάχνεις και το βρίσκεις μόνος σου, είτε έχεις κάποια πηγή που στο λέει ανεπίσημα, προχωράς στην ανακοίνωση και περιμένεις να θεωρηθείς πετυχημένος επειδή είχες καλές πληροφορίες όταν αποδειχτεί πως έτσι ήταν τα πράγματα. Όταν όμως αποδεικνύονται λανθασμένες οι πληροφορίες, πρέπει να αναλάβεις και το αντίστοιχο κόστος. Αν δε ρισκάρεις, δεν έρχεται η επιτυχία, και το ρίσκο έρχεται με κόστος σε περίπτωση αποτυχίας.

Το πρόβλημα πολλών στην Ελλάδα είναι πως θέλουν κέρδος χωρίς να εκτεθούν σε ρίσκο. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις το κόστος στην αποτυχία, τότε σίγουρα δε σου αξίζει το κέρδος στην επιτυχία. Η ζωή και ο καπιταλισμός, λειτουργούν με αυτήν την βασική αρχή. Μόνο οι έξυπνοι δικοί μας νομίζουν πως μπορούν να μας ξεγελάσουν με κουτοπονηριές. Προτιμούν να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα και να χτυπήσουν την αντιτρομοκρατική της χώρας μας, παρά να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να τους χαιρόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: