Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Μπράβο στον Ανδρέα Λοβέρδο


Διαβάζω σήμερα πως ο Υπουργός Εργασίας αντέδρασε στη συμφωνία με τους λιμενεργάτες και πως δε θα πληρώσουν τελικά τα ταμεία το κόστος της εθελούσιας εξόδου. Πολύ σημαντικό αυτό.

Παρόλα αυτά η συμφωνία παραμένει. Και θα πέσει λέει στους ώμους του ΟΛΠ. Στον οποίον, ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το δημόσιο. Δηλαδή πάλι το δημόσιο θα θιγεί.

Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει:

Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη η οποία συντάχθηκε το 2008, η πληρωμή συντάξεων και εισφορών για όλους τους δυνητικά δικαιούμενους ανέρχεται σε 56 εκατ. ευρώ και η ωφέλεια λόγω μη καταβολής μισθών, υπερωριών κλπ σε 67 εκατ. Ευρώ. Επομένως από την εθελούσια έξοδο προκαλείται μεσοπρόθεσμα θετικό υπόλοιπο για τον ΟΛΠ 11 εκατ. ευρώ.


Δηλαδή 300 άτομα παίρνουν "μισθούς, υπερωρίες κλπ" 67 εκατομμύρια Ευρώ; Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Σύμφωνα με τον Γ.Ανωμερίτη το όποιο κόστος επιβάρυνσης του ΟΛΠ υπερκαλύπτεται από το ετήσιο τίμημα (ενοίκια) της Cosco ύψους 25,3 εκατ. ευρώ και την υπεργολαβία ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.


Δηλαδή νοικιάσαμε την προβλήτα στους Κινέζους για να τα πάρουν τα λεφτά οι λιμενεργάτες; Που αντιδρούσανε τόσο καιρό στην επινοικίαση και έκλειναν το λιμάνι προκαλώντας βλάβες στη χώρα και τους πολίτες;

Και τι είναι αυτό που μας λένε τώρα;

Η εθελούσια έξοδος του Ν.3645/2008 δεν αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και προσθήκης νέων όρων, διότι οι όροι εμπεριέχονται σε νόμο του Κράτους.


2008? Δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρύβεται πίσω και από αυτή την αθλιότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: