Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ένας σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός

Συνέντευξη Χρυσοχοΐδη from tv xoris sinora on Vimeo.


Θυμάμαι τον νεαρό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλαμβάνει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Μέχρι τότε, οι υπουργοί άλλαζαν πολύ γρήγορα. Πρώτη μου σκέψη ήταν πως δε θα παραμείνει για πολύ υπουργός και πως ήταν κρίμα για έναν νέο πολιτικό να αναλάβει ένα υπουργείο - ωρολογιακή βόμβα.

Οι μήνες περνούσαν και ο νέος υπουργός δούλευε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει στο δύσκολο αυτό υπουργείο, αλλά κατάφερε να πετύχει έναν θρίαμβο, με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα. Ο νεαρός πολιτικός αποδείχτηκε μια εμπνευσμένη επιλογή του Πρωθυπουργού. Ένας μεθοδικός και σοβαρός υπουργός, ο οποίος κατάφερε κάτι που φάνταζε αδύνατο. Διέλυσε τις οργανώσεις που τρομοκράτησαν την Ελλάδα στη Μεταπολίτευση, την 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έγραψε καλές σελίδες στην ελληνική ιστορία. Όταν παρέδωσε το Υπουργείο στη νέα κυβέρνηση, ήταν ένας υπουργός - φαινόμενο, που είχε θέσει τα θεμέλια για μια σύγχρονη Ελλάδα στον τομέα της ασφάλειας, και είχε εξασφαλίσει την ασφάλεια ενός μοναδικού γεγονότος, των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχε στρέψει τα βλέμματα όλου του Πλανήτη στη χώρα μας.

Τα χρόνια που ακολούθησαν οι επιτυχίες του Χρυσοχοΐδη δεν αξιοποιήθηκαν. Η κατάσταση πήγε από το κακό στο χειρότερο, μέχρι που το ΠαΣοΚ αναδεικνύεται κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου ξαναδίνει στον Χρυσοχοΐδη το δύσκολο αυτό έργο. Και αυτός ρίχνεται πάλι στη σκληρή δουλειά, με σκοπό να ξαναδώσει την ασφάλεια στους πολίτες.

Από την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μέχρι την προστασία των δασών, ο έμπειρος υπουργός έχει ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει. Αλλά είμαι βέβαιος πως αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τα καταφέρει, αυτός είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Γιατί έχει δείξει πως δουλεύει με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Και πως μπορεί να αλλάξει τις νοοτροπίες ώστε και τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Υπουργείου του να δουλεύουν με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Μακρυά από τις φαιδρότητες και τις αδράνειες του παρελθόντος. Για μια χώρα που βάζει πραγματικά πρώτα τον Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: