Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Αίσχος: Οι ηλίθιοι έχυσαν αίμα



Έδειραν σήμερα τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκη κατηγορώντας τον για κλοπή. Δε μας είπαν οι εγκληματίες που βιαιοπράγησαν ποια ακριβώς κλοπή έκανε ο κύριος Χατζηδάκης. Τι ακριβώς του καταλογίζουν; Σε ποια υπόθεση εμπλέκεται και βάσει ποιων στοιχείων ο λαϊκός δικαστής - δήμιος αποφάσισε την τιμωρία του ενόχου;

Ο Κ. Χατζηδάκης, όπως και ο κάθε Χατζηδάκης φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί διόγκωσε το δημόσιο προσλαμβάνοντας και τακτοποιώντας κόσμο, γιατί δεν προχώρησε σε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, γιατί οι μεταρρυθμίσεις που έκανε ήταν μισές και για άλλα παρόμοια πολιτικά λάθη. Έχει πολιτικές ευθύνες και αυτές εξετάζονται στις εκλογές. Και όχι στα δικαστήρια. Ούτε στους δρόμους.

Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ψήφισε τον κύριο Χατζηδάκη και τον οδήγησε στη Βουλή μετά την πρώτη θητεία της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση και τον ξαναψήφισε μετά την πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό θα πει πως οι ψηφοφόροι δεν του καταλόγισαν ούτε καν τις πολιτικές ευθύνες που είχε ως βασικός υπουργός στην κυβέρνηση που κατέστρεψε τη χώρα με τις πολιτικές της επιλογές, πόσο μάλλον ευθύνες ποινικές.

Αλλά όχι, αυτό δεν έχει σημασία, γιατί μερικοί κύριοι αποφάσισαν πως δίκιο είναι η τσαντίλα τους και παραβαίνοντας κάθε δημοκρατική αρχή ξυλοκόπησαν τον άνθρωπο καταγγέλλοντάς τον ως κλέφτη.

Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό, πέρα από εγκληματίες και φασίστες είναι και ηλίθιοι. Η ηλιθιότητά τους έγκειται στο ότι η διάλυση της χώρας δεν επήλθε από κλεψιές, που αυτοί όντας Κλουζώ και Πουρό ανακάλυψαν δι επιφοιτήσεως, αλλά από λανθασμένες πολιτικές επιλογές οι οποίες στηρίχτηκαν σε ευρείες πλειοψηφίες. Όταν ο ελληνικός λαός στήριζε αυτούς που μοίραζαν τριχίλιαρα και θέσεις στο δημόσιο σε βάρος κάθε έννοιας ορθού λόγου, τότε δεν μπορούν σήμερα μερικοί να παραμιλάνε και να βλέπουν παντού κλέφτες που τους έφαγαν τα ωραία τους λεφτά.

Προτού κατηγορήσετε κάποιον για κλοπή αναλογιστείτε από πού και ως πού δικαιούστε τα λεφτά που θεωρείται ότι σας έφαγαν. Τι παράγετε και σας χρωστάνε κάποιοι λεφτά; Για να μπορείς να κάνεις ορθή κριτική, πρέπει να έχεις κάνει πρώτα ορθή αυτοκριτική. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα σε μια κοινωνία που διαρκώς δικαιολογεί τον εαυτό της και τα περιμένει όλα από κάποιους τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: