Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Υποκρισία



Σοκαρίστηκε το Πρώτο Θέμα επειδή, λέει, ο Μπουτάρης συζήτησε το ενδεχόμενο να προβληθεί πορνό από τη δημοτική τηλεόραση. Μιλάμε για το έντυπο του Θέμου Αναστασιάδη, που έχει γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο από την τηλεοπτική εκπομπή του, στην οποία, μαζί με τη σάτιρα, παρουσιάζει και ημίγυμνες νεαρές γυναίκες.

Η εκπομπή του, την οποία για ένα διάστημα μοίραζε και με την εφημερίδα του, δεν πρέπει να μας σοκάρει. Αλλά η δήλωση του Μπουτάρη σοκάρει το Πρώτο Θέμα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

Το Πρώτο Θέμα έχει πάρει μια υπερσυντηρητική στροφή, ειδικά στα λεγόμενα εθνικά θέματα, και εκφράζει εθνικιστικές αντιλήψεις. Σα να μην έφτανε αυτό, τώρα αποφάσισε να μας ενημερώσει για τη συγκεκριμένη πρόταση του κ. Μπουτάρη, επιλέγοντας αυτή τη θέση από το σύνολο των θέσεων ενός εξαίρετου υποψηφίου για εμπορικούς λόγους. Ποντάρει δηλαδή στον πουριτανισμό για να αυξήσει την αναγνωσιμότητα του site.

Επειδή η υποκρισία, ανεξάρτητα για τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτήν, είναι κακή, αποφάσισα να το σχολιάσω σήμερα. Δεν μπορεί να κάνεις μια περιουσία παρουσιάζοντας ημίγυμνες κοπέλες και γυμνές φωτογραφίσεις, παίρνοντας συνεντεύξεις από πορνοστάρ και δίνοντας συνεντεύξεις για τους εφηβικούς σου... οργασμούς, και μετά να παριστάνεις τον σοκαρισμένο επειδή κάποιος είπε να δείξει η δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης αυτό που οι Θεσσαλονικείς βλέπουν στο βίντεό (ή τώρα πια, στο κομπιούτερ) τους.

Ας αφήσουμε την υποκρισία στην άκρη και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Χωρίς να προσπαθούμε να διεγείρουμε τα πάθη για να πουλήσουμε ενημέρωση. Αν προτιμούμε το πάθος, ας ασχοληθούμε με τις σαπουνόπερες ή το πορνό. Και ας αφήσουμε τα προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: