Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Να σταματήσει η κοροϊδία!


Χρόνια τώρα οι διάφοροι φορείς και τα θεσμικά όργανα έχουν εθιστεί στο ψεύδος, την έλλειψη πληροφόρησης, την ακρισία και τον παραλογισμό. Ε, καιρός είναι αυτός ο εθισμός να σταματήσει.

Εξέδωσε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ένα δελτίο τύπου. Ξεκινάει με κάτι πολύ λογικό: ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να τιμωρείται και οι ιατροί πρέπει να ελέγχονται από τα όργανα της πολιτείας. Λέμε ναι στους ελέγχους, λέει ο Ιατρικός Σύλλογος. Για να το αναιρέσει στην αμέσως επόμενη παράγραφο.

Έχει μια εξαίρεση, λέει, ο νόμος για την περαίωση. Δεν αφήνει αυτούς που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία να κάνουν περαίωση. Να κλείσουν δηλαδή τις φορολογικές τους διαφορές με το Δημόσιο χωρίς να γίνει έλεγχος. Και για αυτόν τον λόγο, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά να καταργηθεί η παράγραφος αυτή. Ώστε να μπορούν να αποφύγουν τον έλεγχο και αυτοί που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο παραλογισμός του δελτίου τύπου είναι προφανής. Όπως προφανές είναι και το θράσος των συντακτών του δελτίου. Σε καμιά άλλη κοινωνία δε θα μπορούσαν κάποιοι τέτοιοι τύποι να κοροϊδέψουν κατάμουτρα τους πολίτες. Να λένε δηλαδή πως θέλουν τους ελέγχους και για αυτόν τον λόγο να ζητάνε να μη γίνει έλεγχος στους μεγαλογιατρούς με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία Κύριος οίδε πως απέκτησαν.

Ποντάρουν προφανώς στο ότι κανένας εκπρόσωπος του Τύπου δεν πρόκειται να τους ελέγξει για τους παραλογισμούς τους. Πως κανένα μέσο ενημέρωσης δε θα τους ασκήσει κριτική για αυτά που λένε. Ποντάρουν στον εθισμό στο ψέμα από τον οποίο πάσχει η ελληνική κοινωνία.

Αντί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας να ενδιαφέρεται για την περαίωση αυτών που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τις συνθήκες εργασίας των ιατρών, για την ανεργία των νέων ιατρών, για την ιατρική εκπαίδευση που πρέπει να είναι διαρκής και σύγχρονη.

Να ενδιαφερθεί δηλαδή για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ιατρική και όχι με το βόλεμα φορολογικών εκκρεμοτήτων. Από ό,τι φαίνεται όμως η νοοτροπία του βολέματος έχει πολύ γερά ερείσματα και μέσα στον Ιατρικό Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: