Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εξεταστικές και Νούμερα


Γενικά για τις εξεταστικές έχει γράψει ένα ωραίο άρθρο ο Πάσχος ο Μανδραβέλης, στο οποίο σας παραπέμπω. Εδώ θα μιλήσω μόνο για κάτι που μου έκανε εμένα εντύπωση σχετικά με το Βατοπέδι.

Έχει βουήξει όλον αυτόν τον καιρό η χώρα για την πολιτική ενορχήστρωση από Ρουσόπουλο και Αγγέλου (με υπόνοιες και για Καραμανλή) του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Και αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Ρουσόπουλου, η μεν Νέα Δημοκρατία αναφέρεται αόριστα σε πολιτικές ευθύνες χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα, το δε ΛΑΟΣ θέλει τη διερεύνηση για 2 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και 3 της Νέας Δημοκρατίας αλλά δε βλέπει πως συντρέχουν λόγοι διερεύνησης ποινικών ευθυνών για τον Ρουσόπουλο.

Μας δουλεύουν;

Έβλεπα στο ALTER την Κ. Μακρή να λέει πως από το 1983 ως το 2006 έγιναν 9 ανταλλαγές ακινήτων από την ΚΕΔ (τα νούμερα όπως τα θυμάμαι) ενώ από το 2006 ως το 2008 έγιναν 270. Αυτά τα νούμερα μου δίνουν την εντύπωση πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μόνο με το οποίο ασχολιόταν ήταν οι ανταλλαγές της Μονής. Οι άνθρωποι ένα έργο κάνανε τόσο καιρό. Μπορεί να μην ασχολήθηκαν με τίποτα άλλο, αλλά αυτό το έκαναν καλά!

Και έχουν το θράσος όχι μόνο να μη βλέπουν ποινικές ευθύνες, αλλά να λένε πως για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και να ζητάνε να ερευνηθεί ο... Άκης!

Το θέατρο του παραλόγου σε αυτή τη χώρα. Κρίμα. Κρίμα, για τη χώρα που γέννησε τον ορθό λόγο να φτάνει να λένε οι δημόσιοι άνδρες ό,τι τους κατέβει και ο κόσμος να κάθεται να τους ακούει και κάποιοι να ψηφίζουν αυτά τα νούμερα.

Θα μου πεις, γιατί, νούμερα δεν υπήρχαν και στην αρχαιότητα; Δυστυχώς από ό,τι φαίνεται δεν αλλάζουν οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: