Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η επανάσταση της καθημερινότητας


Με το πρόγραμμα Εύδοξος οι φοιτητές δηλώνουν ηλεκτρονικά τα βιβλία που θέλουν να πάρουν, βλέπουν τα περιεχόμενα και ένα ενδεικτικό κεφάλαιο σχεδόν από κάθε βιβλίο που μπορούν να επιλέξουν, μαθαίνουν πού είναι το βιβλιοπωλείο και ποιες ώρες μοιράζει τα βιβλία και ξέρει πόσα αντίτυπα υπάρχουν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Όταν ήμουν φοιτητής στην Ιατρική της Αθήνας, πέρναγαν μήνες για να αρχίσουμε να παίρνουμε βιβλία. Πολλές φορές έπρεπε να φτάσουν τα Χριστούγεννα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε. Τώρα, για πρώτη φορά στα νεώτερα χρόνια, οι φοιτητές μπορούν να πάρουν αμέσως τα βιβλία τους, την επομένη της ηλεκτρονικής επιλογής τους.

Αυτή η μικρή αλλαγή επηρεάζει πολύ τις ζωές χιλιάδων φοιτητών. Τέτοιες επαναστάσεις χρειαζόμαστε για να αρχίσει να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής μας στην Ελλάδα. Πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, τώρα μόλις αρχίζουν και γίνονται. Κάλιο αργά παρά ποτέ βέβαια. Ας αλλάξει επιτέλους η ζωή μας προς το καλύτερο.

Και δε μιλάω καν για τα θετικά του προγράμματος στο κράτος. Που θα μπορεί επιτέλους να δει ποιοι είναι οι αιώνιοι φοιτητές και να περιορίσει τις δαπάνες του, βάζοντας ορθολογικά κριτήρια στον καθορισμό του κόστους.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά εύχομαι σε όλους! Προχωρήστε τις σπουδές σας με ενθουσιασμό, και σπάστε τη μιζέρια και την απαισιοδοξία που μας τυλίγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: