Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Υποκρισία


"Ατάκες όπως «με αυτά που γράφετε με γαμάτε» ή «γαμώ την πουτάνα μου» αποδεικνύουν ότι αυτά τα κουστουμαρισμενα και γραβατωμένα τυπάκια, που βλέπουμε στην τηλεόραση να παριστάνουν τους «καθώς πρέπει» τιμητές της ηθικής, στην πραγματικότητα είναι τσογλάνια που υποκρίνονται."

Ξεκινάω με μια ενδιαφέρουσα σημείωση από μια ανακοίνωση που υπογράφεται από "αυτόνομους φοιτητές της δημοσιογραφίας". Δεν έχει και μεγάλη σημασία σε ποιο πρόσωπο αναφέρεται.

Όπως δεν έχει και μεγάλη σημασία ποιος υπουργός της κυβέρνησης κρύβεται και δεν εμφανίζεται γιατί ο σύζυγος της γκόμενάς του του έσπασε τα μούτρα όταν τους έπιασε στα πράσα.

Ή ποιος δημοσιογράφος συνελήφθη να πετάει μπουκάλια στο γήπεδο ως κοινός χούλιγκαν.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως έχει στηθεί ένα σύστημα που βασίζεται στην υποκρισία και το προσωπικό συμφέρον. Που πουλάει ένα πρόσωπο ενώ στην πραγματικότητα έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Που δυναμιτίζει την σταθερότητα και την πορεία της χώρας.

Όταν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες, οι επιχειρηματίες, οι ηθοποιοί συνδέονται με δεσμούς συμφέροντος και η ανέλιξη στην κοινωνική πυραμίδα δε γίνεται με αξιοκρατικό τρόπο τότε η κοινωνία έχει πρόβλημα.

Και είναι παραπάνω από φανερό ότι η δικιά μας κοινωνία έχει βαθύ πρόβλημα. Το οποίο αναπαράγεται με την υποκρισία των ανθρώπων που αποτελούν τη βιτρίνα του συστήματος.

Όμως η βιτρίνα έχει υποστεί ρωγμές. Και ο πόλεμος συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: