Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το Πνεύμα της Αλητείας


Πρέπει να ξέρουμε ποιοι διοικούν την εκκλησία. Και να μη φανταζόμαστε πως πρόκειται για αγαθούς γεράκους που έχουν καλή προαίρεση και πιστεύουν μερικά πράγματα που είναι ντεμοντέ. Και λέω πως πρέπει να ξέρουμε, γιατί η εκκλησία απαιτεί εξουσία και θέλει να μπερδεύεται στα ζητήματα των πολιτών και της πολιτείας.

Διάβασα με αηδία την επιστολή που έστειλε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να του επιτραπεί να επισκεφτεί τον εγκληματία της Χούντας Ντερτιλή, έναν φονιά που πολέμησε την ελευθερία, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Αυτόν τον άνθρωπο τον περιγράφει με τα καλύτερα λόγια ο χουντικός μητροπολίτης και τον προτείνει ως πρότυπο για τους νέους ανθρώπους.

Αν η εκκλησία ήταν ένας υγιής οργανισμός αμέσως όλοι θα εξεγείρονταν εναντίον του φασίστα μητροπολίτη. Αντί όμως να απομακρυνθεί από ένα ίδρυμα που υποτίθεται πως έχει σχέση με τον θεό, αυτός έχει εξέχουσα θέση και κυβερνά τους πιστούς της μητρόπολής του. Τι είδους άνθρωποι αποδέχονται σαν πνευματικό τους αρχηγό έναν τέτοιο άνθρωπο; Αναμφίβολα πρόκειται για ανθρώπους με χαλασμένη ηθική πυξίδα, ανθρώπους που δεν είναι φυσιολογικοί αλλά έχουν ένα σορό προβλήματα.

Η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να αποδεχτεί την ηγεσία των προβληματικών. Πρέπει να αντιταχτεί απέναντι στους σκοταδιστές που κρύβονται πίσω από τα ράσα, απέναντι σε αυτόν τον συρφετό που επί Χριστόδουλου προσπάθησε να υποκλέψει την εξουσία από την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και να οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: