Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Και η Αθήνα μπορεί να γίνει όμορφη!



Θυμάμαι με πόση ευχάριστη έκπληξη είδα φοβερό μουσικό σύνολο να δίνει κυριολεκτικά συναυλία κλασσικής μουσικής μέσα στο Μετρό του Παρισιού. Κατεβαίνοντας τις σκάλες ήρθαν στα αυτιά μου καταπληκτικοί ήχοι. Μετά από λίγο, μαγεμένος, είδα αρκετούς μουσικούς με τα όργανά τους να παίζουν και να δίνουν κομμάτι από την ψυχή τους για να ομορφύνουν τη ζωή των Παριζιάνων.

Δεν μπορώ παρά να συγκρίνω αυτά που ζω στο εξωτερικό με αυτά που ζω στην Αθήνα. Και η σύγκριση μου προκαλεί κατάθλιψη.

Περπατώ στο Λονδίνο και αισθάνομαι σαν να ζω στην εξοχή. Καθαριότητα, ησυχία, ηρεμία στους δρόμους. Στο Βερολίνο ξαναεκτίμησα την ομορφιά του πρασίνου. Στη Ρώμη, τα μνημεία αναδεικνύονται σε κάθε διασταύρωση. Παντού, οι πολίτες ζουν υψηλή ποιότητας ζωή. Μόνο στην Αθήνα, από την Δυτική Ευρώπη, αισθάνομαι σαν να ζω σε τριτοκοσμική πόλη. Βρωμιά, όσο δεν παίρνει, πάμφτωχοι παράνομοι μετανάστες, θόρυβος, κόρνες, μποτιλιαρίσματα απίστευτα, και παντού γκρι. Η ζωή στην Αθήνα δεν αντέχεται. Και αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ψυχολογία και την υγεία των πολιτών.

Ο Κακλαμάνης μας κοροϊδεύει. Όχι μόνο έχει καταστρέψει την πόλη με τις πολιτικές τους επιλογές ως Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά έχει το θράσος να λέει πως η Αθήνα είναι καθαρή και δεν έχει προβλήματα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει πριν καταστραφεί εντελώς η πόλη, πριν ρημάξουν τελείως οι ζωές μας.

Σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει υποψήφιος ένας άνθρωπος που έχει σταθεί κοντά στον αδύναμο, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του από θέσεις ευθύνης, που αγαπάει και νοιάζεται πραγματικά για την πόλη και τους πολίτες, που έχει ευαισθησία και μυαλό, που βάζει τις παραγωγικές του δυνάμεις στην υπηρεσία του πολίτη. Ένας άνθρωπος που έχει όραμα για την πόλη και υπόσχεται να μας δώσει τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μας ως πολίτες να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη. Είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο περήφανος για μια πολιτική μου επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ένας άνθρωπος καθαρός, ασυμβίβαστος, αποτελεσματικός, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, προοδευτικός που παλεύει να αλλάξει την πόλη μας. Νιώθω πως είναι ηθική αλλά και πολιτική μου υποχρέωση να τον ψηφίσω και να ζητήσω από όλους σας να στηρίξετε την προσπάθειά του. Πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: