Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Γιατί θέλω να παραμείνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου


Είναι πανέξυπνος. Η από την Δεξιά και τα media προπαγάνδα τον θέλει χαζό, όπως ήθελε και λογιστή, δηλαδή μέτριο στις διανοητικές ικανότητες τον Σημίτη, ενώ πρόβαλαν σαν χαρισματικό τον ανύπαρκτο Καραμανλή που τελικά μας χρεοκόπησε. Ο Παπανδρέου ήταν εύστοχος σε αρκετά πράγματα, σε αντίθεση με τους διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που ακόμα και τώρα βρίσκονται στον κόσμο τους.

Ήταν εύστοχος σε αρκετά. Όχι σε όλα. Αλλά στις τελευταίες ομιλίες του φαίνεται πως έμαθε από τα λάθη του. Ξέρει τώρα τι πρέπει να κάνει αλλιώς. Και θα το κάνει. Γιατί είναι αποφασιστικός. Και δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο Εθνικό Συμφέρον.

Είναι ηθικός. Δε συμβιβάζεται με τους νταβατζήδες που θέλουν να διαφεντεύουν τον τόπο μας. Και για αυτό τον πολεμούν συνεχώς τα media. Ούτε συμβιβάζεται με τις ομάδες της κοινωνίας που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον του τόπου. Επί ημερών του το ελληνικό κράτος τα έσπασε με πολλούς βολεμένους, με τους μιντιάρχες, με τους τραπεζίτες, με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ που χρησιμοποιούσαν τη δύναμη των ομάδων και των μέσων ενημέρωσής τους για να πετυχαίνουν επιχειρηματικές συμφωνίες με το δημόσιο.

Έχει διεθνές ανάστημα. Μπορεί να μην αρέσει στον Σαρκοζί, αλλά οι μέρες του Γάλλου Προέδρου είναι μετρημένες, καθώς απέτυχε παταγωδώς στην διακυβέρνηση της Γαλλίας. Ο συντηρητικός πολιτικός που στήριζε τον δεξιό Καραμανλή όταν η Ελλάδα ασώτευε, τόλμησε να ειρωνευτεί την είσοδο της Ελλάδος στην Ένωση. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ατού για τη χώρα όταν οι συντηρητικές κυβερνήσεις αντικατασταθούν από σοσιαλδημοκρατικές.

Νομίζω πως είναι μακράν ο καλύτερος από τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν την ηγεσία του κόμματος. Δεν υποχωρεί μπροστά σε μικροσυμφέροντα, είναι υψηλής νοημοσύνης και βαθιά δημοκράτης. Πιστεύει στον Ελληνικό Λαό. Δεν τον φοβάται. Τον εμπιστεύεται να αποφασίσει για το μέλλον του ακηδεμόνευτος από πάτρωνες. Μόνος, εναντίον όλων, ζητά τη χειραφέτηση του ελληνικού λαού και έχει ένα όραμα καθαρά δημοκρατικό, χωρίς στοιχείο αυταρχισμού ή επιβολής. Είναι ο άνθρωπος εκείνος που κατάφερε να μου μεταδώσει την πίστη του στα ιδανικά της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης για τον Έλληνα.

Για αυτούς τους λόγους στηρίζω απερίφραστα τον Γιώργο Παπανδρέου και επιθυμώ να τον δω στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και της χώρας και στο μέλλον.